VM och kampanj :)

Idag var jag på mitt första möte med Varumärkesgruppen för nya Linnéuniversitetet. Ojojoj, så mkt mer avancerat och invecklat än vad jag någonsin trott! Och så mycket roligare! =) Det är svårt att positionera ett nytt universitet bland alla befintliga, kan jag meddela!

När Emelie slutar i juni, så kommer jag sitta som den enda studentrepresentanten i VM-gruppen. Snacka om ansvar :) Jag ska föra talan för alla studenter i både Kalmar och Växjö!

Har slitit massor med reklamkampanjen idag också. Har gjort klart tre webb-banners, en affisch, börjat koda lite Flash till en helt ny, interaktiv webbtjänst som vi har hittat på :) Det ska som tur är bara vara en dummy, men att kunna visa upp ungefär hur det ska funka tror och hoppas vi går hem hos klienten (och vår lärare såklart).

02:00 nu, färdigpluggat för idag! Dags att ta tag i det igen kl 09:00. Hej, sovmorron. Haha =)

Har varit en bra dag. Känner mig duktig. Och sådär "viktig" som man känner sig när man fått massa ansvar och förtroende :)

G'natt!

Massa på G !

Nu är det mycket grejer på gång här! Det närmsta året kommer bli sjukt hektiskt, men sjukt roligt :)

Sommaren kommer bli kanon, ska jobba en massa med alla goa co-workers på IKEA. Ett helt gäng med kompisar som stannar i Kalmar i sommar i stället för att åka hem. Blir minst en tur till Göteborg.

I höst ska jag vara med i Varumärkesgruppen för det nya Linnéuniversitetet, som är en sammaslagning mellan Högskolan i Kalmar och Växjö Universitet. Tyvärr kommer inte vår kära institution Baltic Business School få behålla sitt namn, utan kommer istället att få namnet Ekonomihögskolan. Hur löjligt låter inte det?! Det ska jag ändra på...! :P

Jag ska även vara en bESStis under höstintroduktionen. Nollningen är typ det roligaste på hela högskoletiden. Klart jag ska vara med igen, det är faktiskt sista chansen i år. En bESStis är fadder åt ett gäng nya Nollor som ska plugga ekonomi/handel och därmed kommer att gå under Kalmar ESS - Kalmar EkonomiStuderandes Sällskap. Det blir massa bus och massa fest! Overallen på! :D

Och så ska jag jobba med KARMA. Kalmar ARbetsMArknadsdag. Grafik och webbansvar. Kul kul =)

Nu ska jag göra något mindre ansträngande. Gå ner på stan och käka lunch. Kanske shoppa lite. Sen hem och pluggapluggaplugga. En vecka kvar till deadline på reklamkampanjen. Massa grafiskt kvar att pyssla med, massa strategier att skriva. Tur att det är hur roligt som helst!! =)

Lördag

Pigg är man verkligen inte. Har jobbat idag, fick gå hem tidigare som tur är. Noll röst + feber. Lovely.

Ligger i sängen och kollar på Weeds. Värsta maratonet. Ska se hela säsong 1 ikväll har jag tänkt. Och dricka kopiösa mängder med the. Mys! :)

The Squeeze-day after Christus travels to heaven-day

Hendrik undrade varför det mesta är stängt idag, och varför alla verkar vara lediga. Det är inte lätt att förklara vad en "klämdag" är när man inte har en aning om vad det heter på engelska. Det är inget ord man lagt på minnet direkt.

Anna gjorde en fin direktöversättning: "It's a squeeze-day". Även igår gick det väldigt bra när Anna skulle översätta Kristihimmelsfärd (imo den mest meningslösa helgdagen på hela året, typ): "It's Christus travels to heaven-day".

Hendrik förstod ingenting, konstigt nog.

Stina!

Jag har precis snackat med världens bästa Stina på Skype. Stina är i Holland och pluggar. Jag vill också vara i Holland. Här är det mest löjliga intriger som vuxit fram ur ännu löjligare smådispyter. Pinsamt hur vissa vuxna människor kan bete sig, är man 24 år kan man faktiskt ta lite ansvar tycker jag. Faktiskt.

Jag spenderade nästan dubbelt så många timmar på gymmet förra veckan, som en utav medlemmarna i min projektgrupp spenderade på att jobba med vårt projekt. Själv jobbade jag lite drygt 50 timmar med projektet. Känns rättvist och bra. Gillar inte studenter som åker räkmacka.

Det ska bli skönt när Stina kommer hem igen. Det är så himla lätt att umgås med henne, lugnt och skönt. Bara massa kul. Vi har planerat lite inför sommaren.  Jobba på Ikea ska vi såklart göra som vanligt. Och grilla. Festa. Gå på konserter och fotbollsmatcher. Hänga i Gardenroom på Byttan. Njuta av solen nere i Vallgraven vid Kalmar Slott. Dricka kaffe och käka glass på Larmtorget. Afterwork på Krögers.

Vi kan nog konstatera att vi aldrig kommer plugga klart heller. Varken hon eller jag. Båda är sugna på Polishögskolan. Och företagsjuridik. Och reklam och media. Jag kan tänka mig en master inom marknadsföring också. Jag är verkligen bra på att begränsa mig! :)

Idag har jag och mamma varit på en liten roadtrip. Vi åkte till Kosta Outlet och gjorde av med massa pengar. Vi hade jättemysigt och trevligt, kul att ha en heldag bara hon och jag - det händer inte allt för ofta! Jag råkade impulsshoppa en sjukt snygg vit kavaj från Hugo Boss... Och lite annat från typ Tiger, SailRacing, Gant, Ralph Lauren och Henry Lloyd. Kul med schyssta märkeskläder som bara kostar lite mer än genomsnittliga Gina Tricot-kläder. Förutom kavajen då. Tänker inte säga vad jag betalade, VISA-kortet luktar typ brännt... :P Ändå ett kap, ordinarie pris var 5.400 spänn :P

Det här blev långt. Nu ska jag sova. Upp tidigt och jobba med projekt. Och sen gymmet, såklart =)

Volbeat. Gotta love Volbeat.

Denna låten är riktigt bra. På förfesten hemma hos Erika i fredags lyssnade vi på den ungefär tretton zillioner ggr typ. Eller, 5 ggr kanske det var. Men det är många det också. :)


Roadtrip!

I morgon är det dags för en roadtrip! Jag, Anna, Helena, Hendrik och Martin ska till Västervik och kolla läget. Hendrik och Martin är från Tyskland, så vi måste prata engelska hela tiden, det är sjukt roligt. :)

08:00 i morgon ska jag hämta vår hyrbild på Avis och sen hämta upp resten av gänget. En sväng förbi 7eleven först bara, måste köpa massa kaffe om jag ska hålla mig vaken. GPSen är fulladdad, iPoden fylld med skön roadtrip musik och solbrillorna är packade. Solbrillorna är det viktigaste av allt typ. Hemskt att köra bil utan solglasögon när det är soligt.

Har packat kameran också såklart, fotograferingen är nästan huvudsyftet med hela resan. Bildmaterial till reklamkampanjen :)

Hendrik och Martin är väldigt sugna på att åka till Älgparken. Vi andra är sjukt ointresserade. Lämna Hendrik och Martin hos älgarna, och sen dra iväg och shoppa lite inne i centrum låter som en bra idé - tycker jag i alla fall :)

Jag trodde det var en myt att tyskar är så himla intresserade och fashinerade av älgar som dom är. Har fått bekräftat att så är det INTE.

Håll tummarna för solsken i morgon! :)

Bättre sent än aldrig.

Är nog sist i hela världen med att skaffa Bloglovin. Men nu är det gjort! :)

Följ min blogg med bloglovin


Over and out.

Ny layout!

Har tänkt layouta om bloggen i evigheter. Nu har jag äntligen fått tummen ur. Är rätt nöjd. Layouten känns på något sätt större än den andra, fast att den egentligen inte är det. Konstigt. Men ja, jag är nöjd.

Vad tycks?


Erika och jag hade sjukt trevligt. Kaffe och smokes i solen på Krögers i nästan tre timmar. Erika är restaurangchef på BurgerKing här i Kalmar. Jag tycker det är sjukt häftigt! Nu har hon en sjukt bra affärsidé, den är riktigt imponerande. Satsar hon på den så kommer det gå riktigt, riktigt bra tror jag! Tänker inte avslöja vad det är, men det är bra. Riktigt bra.

Slog precis på SVT1 och ESC. Verkar gå lika bra som vanligt för Sverige. Har inte hört de andra bidragen, men tydligen är Norges riktigt bra. Mycket poäng till Norge. Annars verkar det vara "flest-grannländer-vinner-tendenser" som vanligt.

Ska se på Sex & the City-filmen nu. Har faktiskt inte sett den än. Fast jag har haft den ända sen den släpptes på bio i USA. Länge sen. Har bara inte fått tummen ur. Men nu är det dags!!

Stockholm-wannabe brats från Göteborg

Okej, så igårkväll var galet. Riktigt riktigt galet! Jag skulle ta det superlugnt (som alltid). Hade bara med mig tre öl hem till Erikas förfest. Dom tog slut snabbt. Massa roligt folk hemma hos Erika! Hade aldrig träffat någon av dem tidigare, men de var riktigt sköna allihop :) Erika bor väldigt, väldigt fint också, dessutom. Mitt på Larmtorget. Gamle polaren Jimmy H, fotografen, bor granne med henne. Väldigt speciell kille, hur rolig som helst. Han skulle komma och låna sockerbitar för att kunna dricka sin absinth, dock dök han aldrig upp. Gick kanske lika bra utan :)

Sen ut på stan. Gick till Malin som var på Seven. Inte helt mycket drag där. Efter en öl gick jag och mötte upp med Erika och gänget på Krögers istället. Och där var dom. Brats från Göteborg som försökte låtsas att dom var från Stockholm. Typ 20 år gamla, låtsades vara sjukt världsvana men var hur töntiga som helst. Den ena killens pappa ägde visst en travhäst som vunnit den kvällen. Dom var alltså sjukt täta. Dom beställde in en flaska champagne. Har aldrig sett en så sjukt stor flaska förut i hela mitt liv, den lär ha kostat flera tusen... Glaset var fasen aldrig tomt! Dom bara fyllde på hela tiden... Karatefylla! :P

Gick sen tillbaka till Malin på Seven och sa hejdå, sen stack jag hem. Lyckades till och med hitta min cykel som jag inte mindes alls vart jag hade ställt, riktigt imponerande med den promillen jag hade igårkväll.

Det var min väldigt lugna, tre-öls-kväll, det.

Nu ska jag iväg och dricka kaffe med Erika. Vi är bakis, och ska hjälpas åt att pussla ihop minnena från resten av kvällen.

Mer fest, mindre plugg

Detta glada gänget festade jag med förra helgen :) Otroligt trevligt! Efter lite förfest hemma hos Emma borta vid Långviken gick vi till O'Leary's och satt på uteserveringen under infravärmarna insvepta i varma filtar ända till stängning. Perfekt lördagkväll!



Ikväll blir det lite förfest hos Erika. Sen ska jag med Malin till bowlinghallen. Dom andra ska spela bowling, vi ska titta på och dricka öl. Bowling är roligt, men föredrar min och Malins aktivitet. Sen ska jag nog hem och sova tidigt, är sliten efter denna veckan. Har varit väldigt hårt, massor med plugg. Var dessutom uppe tidigt idag, 07:30 var jag på gymmet och tränade. Härlig muskelkontakt sådär tidigt på morgonen innan huvudet har vaknat riktigt, mer fokus på träningen och mindre fokus på annat. Min KCG R2 är kanon dessutom, seriös prestationshöjning, mjölksyran går över på bara ett par sekunder och återhämtningen går typ tre gånger så snabbt. Att jag inte köpt sånt tidigare! :P

Oops!

Här händer det inte mycket! På bloggen, alltså. Jag har fullt upp!

Ska börja med att säga Grattis till mamma som fyller år idag (eller, nu är det redan igår faktiskt)! Kom precis hem från kalaset, det var himla trevligt och maten och tårtan var hur god som helst! Kvällen avslutades med reprisen av Kalmar FF vs Trelleborg, och slutade med 2-0 till Kalmar. Helt underbart :)

I förmiddags efter föreläsningen hade vi äntligen möte med klienten som vi ska göra en reklamkampanj åt. Västervik är det, som ska marknadsföras internationellt. Vi har bara fyra futtiga veckor på oss, och en budget på futtiga 660 000 kr. Men det ska gå, gäller bara att vara lite kreativ och hitta lite okonventionella medier :) Har redan en hel del idéer som garanterat skapar Word of Mouth, och inte kostar många kr alls!

Så de närmsta fyra veckorna är jag Art Director och dessutom Copywriter (tillsammans med vår Account Manager)! Ska bli så himla roligt!!!

Har dessutom avslutat Business Writing-kursen, väntar bara på slutgiltigt betyg nu. Skönt!

Läggdags nu, i morgon är det 8 timmar planering och research som gäller, och två seminarier.

Det går bra nu.

Yes sir. Nu går det riktigt bra. Kalmar FF piskade Hammarby med 1-4 i kvällens bortamatch. Ett par riktigt vackra mål. Sven tog till och med fram en flaska whiskey för att fira efter det tredje Kalmarmålet. Stämningen var på topp i TV-soffan. Som alltid när det går bra för Kalmar.

Det går rätt bra för mig med. Har gjort klart layouten till webbsajten jag måste göra i en av mina kurser... Nu ska jag bara koda all XHTML och skapa CSS-dokumenten. Har räknat storlekar på div-ar i flera timmar, men det lär ändå bli fel någonstans. Det brukar det bli. Men i slutändan blir det rätt ändå. Det brukar det bli.

Såhär ser det ut, ungefär. (Taskig bildkvalitet, sorry!)


Halvspännande tema, men kul att producera materialet i alla fall. Behövde ju inte vara så seriöst heller, ska bara ligga uppe på högskolans server ett litet tag, then it's gone forever :)

Morgonens Creativity seminar var inställt :( Jag som hade sett fram emot det! Lektorn var sjuk. Fick vi reda på när vi satt bänkade och taggade 09:00. Bara hoppa på cykeln och trampa hem i regnet och blåsten igen. Dagens promendad med världens bästa Ellinor på jobbet blev också inställd, vem vill ut och gå i sånt här vårväder?!

Ska köpa sånt här på fredag, om jag hittar det någonstans inne i stan. Annars blir det en beställning. Är trött på min dåliga uthållighet. Explosiv styrka - javisst. Statisk styrka - nope. Men nu djävlar! :) Mamma har lagat mina gymhandskar idag med, så i morron blir det fullt ös på gymmet igen. Utan att det gör ont i händerna. Och utan att man behöver vara rädd för att tappa taget och skada sig. Ska försöka hinna med ett långt härligt pass i morgon på förmiddagen innan seminariet :)

Nu ska jag läsa om The Economic, Social and Regulatory Aspects of Advertising. Mycket roligare och intressantare än vad det låter, jag lovar! Har en härlig uppsats om Gerillareklam som väntar på att bli läst med :)

Kursstart!

Jag tror aldrig att jag har varit såhär peppad inför en kursstart förut. Någonsin, alltså. Det verkar så himla kul! Det är dessutom ett skarpt projekt vi ska göra. Advertising Campaign Planning är kursen, Kampanjplanering alltså.

I grupper på 5 personer ska vi skapa en reklambyrå, kan man säga, där alla har olika ansvarsområden. Ett företag (som fortfarande är hemligt), ger oss sedan ett projekt som vi ska marknadsföra. En hel reklamkampanj ska skapas. Hur kul som helst! Företaget, läraren samt en utomstående jury, ska sedan bedömma vilken grupp som skapat den bästa och mest kreativa lösningen. Det bästa av allt är att den kampanjen som vinner kommer att implementeras! Eller nej, jag ångrade mig. Det bästa av allt är att vi inte har någon begränsad budget! Vi behöver inte tänka på vad något kostar, bara vara kreativa och brainstorma och komma på massa bra idéer :)

Ikväll har jag läst lite marketing communications. Fräscha upp kunskaperna från Integrated Marketing Communications-kursen. Lite Push-, Pull-, och Profile-strategies. Det är mer spännande än vad det låter, jag lovar!

Pepp pepp pepp.

Jag, Anna, Helena, Hendrik och Martin är en byrå. Hendrik och Martin är utbytesstudenter - det blir alltså bara engelska! I hela fem veckor!! Härligt =D

Tycker det börjar bli deprimerande mycket pluggsnack i min blogg. Måste bli ändring på det. Faktiskt.

Nu är snart hockeyn slut, dags att krypa ner i sängen och somna till ett par avsnitt av Scrubs!


Btw, min grannes brorsa är sjukt snygg. Och sjukt trevlig. Och han ska vara hos sin bror i Kalmar på obestämd framtid. Jag bor alltså vägg-i-vägg med den tjusiga mannen. Nice. Very nice. :D

Korridorsunderhållning

När jag kom hem till korridoren idag efter gymmet så var killarna i korridoren ute på gården och utövade den mest logiska och intelligenta tävlig jag någonsin sett. Seriöst.

Dom stod i ring och nickade eller sparkade en fotboll mellan sig, och den som gjorde så att bollen slog i marken fick en prick. När man fått tre prickar, så åkte man ur tävlingen tydligen. Den som var sist kvar vann.

Den omgången jag kollade på vann Eddie (tror jag det var). Förlorarna, dvs de andra 6 killarna, skulle rada upp sig tätt bredvid varandra och luta sig framåt. Sedan fick Eddie bränna av ett stenhårt skott från ca 2 meters avstånd mot dem.

Christofer var den med otur den här omgången, och fick skottet rakt på rumpan.

Dom höll på sådär i flera timmar. Det är ett rent under att ingen fick svanskotan krossad.


En liten resumé av Valborg: förfest hemma hos Anna, med Micke, Mats och Mickes kompis från Göteborg. Mycket trevligt. Drack alldeles för mycket vin. Sedan tog vi taxi in till stan. Taxichauffören spelade bra musik, Anna och jag bad honom att skruva upp volymen och sen skrålade vi till musiken. Skämmigt värre.

Sen var vi hemma hos Markus en stund. Markus är ett av Kalmar FFs nyförvärv. Ytterligare ett par öl sänktes. Nästa hållplats var Bistrobar. Yours truly + 6 gäster stod på listan, riktigt sweet att glida förbi kön :) Några öl senare snurrade det lite väl mkt, och efter att Anna och Micke köpt en kebabtallrik blev det taxi hem.

Bra kväll. Dock ingen majbrasa. Så blev mer vanlig fest än valborgsfirande. Men ändå, all in all: bra kväll!

Följ på BlogLovin'

Hej!

Jag heter Emma, är 22 år och pluggar andra året på Marknadsföringsprogrammet på Handelshögskolan BBS i Kalmar. Är dessutom stolt IKEA:n! Jag är beroende av kaffe, gillar att rita och teckna, tycker att Lars Winnerbäck är underbar, diggar tidiga morgonpromenader med Rix MorronZoo i lurarna, ska bli civilekonom, har läst Fika 15hp (med högsta betyg), och bloggar om helt random saker. Enjoy!


Twitter Updates