The other side

Japp, nu är jag på andra sidan. Andra sidan tentan. Efter fyra timmars sömn och en halv kanna kaffe drog tentan igång kl 08 i morse. Lagom pigg (läs: trött som en sengångare) och så nervös att jag nästan skakade. Hemsk morgon. Hemsk tenta. Usch.

Men nu är jag som sagt på andra sidan. Och har haft en hel eftermiddag l e d i g. Den tillbringades på stan tillsammans med syrran o det lilla busfröt Cornelia, sedan tillsammans med Stina och Lotta. Har röjt upp det kaos som helgens tentaplugg resulterade i, slängt massa papper och diskat undan monsterdisken.

Har gjort klart visitkorten till KARMAs projektgrupp, våra hood-tröjor med fina KARMA-loggan är beställda, läst agendan inför morgonens möte, och så har jag gjort upp en liten tidsplan för den närmaste framtiden *duktig*

Nu har jag precis varit på Studentpuben med Stina och käkat en pubburgare. Det är seriöst Kalmars godaste hamburgare, utan tvekan! Strax kommer fina Alexandra hit, vi ska se lite film :)

Ingen rast och ingen vila - i morgon börjar nästa delkurs. Nationalekonomi - Makroekonomi. Hej Bruttonationalprodukten, nu kör vi!!!!

VODDLER

Yes! Nu har jag äntligen fått en invite till Voddler! :D

Hört talas om det? Det är som Spotify, fast med filmer och TV-serier. Än så länge helt gratis, tror det kommer bli precis som med Spotify - att man får betala för att bli av med reklam. Eller nåt sånt.

Ser ut såhär just nu (det är beta-versionen):



Finns inte jättemycket filmer att välja på just nu, men det kommer ju att fyllas på :)

Annars är det pluggpluggplugg som gäller. Tenta på onsdag. Och det är fortfarande kalas-snurrigt i huvudet. Håll alla tummar och tår, så KANSKE jag klarar omtentan som är i mitten av november... För att klara den första tentan är helt uteslutet, om det inte sker ett mirakel.

Back to the books. AVC, ATC, TC, TFC, MC, AFC, TR, MP, MRP, MPRL, MRPK och MPK, here I come! (seriöst, de där förkortningarna är bara från ETT kapitel av typ 7 kapitel. Och varje har en egen lååång formel. Heja!!)

Mitt liv...

Här är en bild som sammanfattar mitt liv just nu:



Japp. kul har jag. Nationalekonomi är verkligen... eh... simpelt? =/

Minst sagt bristande motivation idag. Blev ca 3 timmar på högskolebiblan. Sen lunch och en liten stunds kikande på stan tillsammans med världens bästa Alexandra! En snabb sväng till tryckeriet för offert till visitkorten till projektgruppen till KARMA. En avstickare till ICA Maxi för att köpa mjölk, kaffe och makaroner (kom hem med två kassar med mat och annat, är helt sämst på att handla bara det som står på listan!), och sen ett avsnitt True Blood. Och nu är klockan snart 7. Minst fem pluggtimmar kvar alltså :(

Nu blir'e kaffe, lite nikotin i ännu obestämd form och efterfrågans priselasticitet och indifferenskurvor.

Pussåkram

Helg!! Äntligen!! Aaahhh!!

Äntligen är den efterlängtade helgen här!! Den är himla välbehövlig, för jag är helt slutkörd! Tre dagar i rad har jag somnat mitt på eftermiddagen. Och jag har försovit mig varenda dag den här veckan tror jag. Det är helt hemskt!

Jag har bott på högskolebiblan den här veckan. Plugg plugg plugg och åter plugg. Nationalekonomi är inte att leka med alltså. Det är katastrofal-svårt! Hundratals och åter hundratals sidor med bara ekvationer, grafer och förkortningar. D-kurvor, S-kurvor, DS, QD, Qs, PMK, VTC, ATC, MU, MTC, MVC, I, SE, IE, TE, EÖ, PÖ, optimeringspunkter, tangeringspunkter, derivator, indifferienskurvor och god-knows-what. Det är inte kul alltså. Väldigt intressant, men tyvärr också galet svårt!

Det är så jobbigt med alla förväntningar, både mina egna och alla andras. Pratade med pappa i telefon tidigare. "Är det nån som klarar det, så är det du." Jaha. Men om jag inte sätter tentan då? Vet inte ens hur jag skulle reagera själv i ett sånt läge, har ju aldrig behövt göra någon omtenta ännu. Jag kanske blir helt knäckt. Eller så tar jag jättelätt på det och satsar på omtentan istället. Jag vet ju med mig att jag inte har gjort mitt bästa hittills, mina prioriteringar har legat på hundra andra håll. KARMA, MIK, Linnéuniversitetet, nollningen, fester, kompisar...

Jaja, får ta det som det kommer.

Det blir i alla fall fortsatt plugg under helgen. Men lite kul ska jag ha också! Ikväll ska jag hem till fina Alexandra på lite inflyttningsfest. Och i morgon ska jag träffa världens bästa Sandra och Carro, det blir middag på nån mysig restaurang och sen bio :)

Over and out.

Sammanfattning

Nu är det igång. Guuuuud vad det är igång! Hundra gånger jobbigare, hundra gånger svårare och hundra gånger roligare än vad jag väntat mig!

Nationalekonomin är supersvår, men sjukt intressant.

Linnéuniversitet har kommit igång med marknadsföringen ordentligt!

KARMA 2010-projektet är igång. Som tidigare nämnt, så sitter jag med i projektgruppen och är grafikansvarig. Första mötet hade vi i måndags, och det andra igår kväll. Igår presenterade jag det första utkastet på grafisk profil till mässan :) Jag hade väntat mig att få göra i alla fall 7-8 olika förslag innan alla i gruppen skulle bli nöjda, men det enda som behövde göras var att öka tjockleken på typsnittet *nöjd* :D

Styrelsemöte med MIK Future i morgon, blir en händelserik höst där med. Efter lite omorganisering i styrelsen hamnade jag på posten Marknadsföringsansvarig. Yay!!!, säger jag bara :)

Har fått förfrågan om att presentera mitt program (Marknadsföringsprogrammet) i den nya utbildningskatalogen för Linnéuniversitetet =) Intervju och bild blir det, spännande!

Och sen nollningen med då. Dom nya nollorna är grymt bra! =) Förra veckan var det sjukt mycket fest, var knappt nykter en enda gång mellan fredagen den 28:e och söndagen den 6:e :P

Började med en helt galen stabsfest (staben i år är helt underbar, ett helt galet gäng människor!), karatefylla på Harry's på lördagen, fortfarande hyfsat påverkad under större delen av söndagen, på måndagen började Nollningen! Klockan 3 på eftermiddagen började festandet med häng utanför Corehouse, sen vidare till för- mellan- och efterfestlokalen, sen avslutades det hela med kårkväll på Corehouse.

Stadsvandring på tisdagen, festandet började vid 14:30 ungefär, avslutades med en mysig Trubadurkväll på Lindö tillsammans med ESN-studenterna och SPIIK.

Fest på onsdagen igen, Gardenparty. Helt galet stort tält som innehöll ca 900 festande studenter längs långbord, stor scen och liveband, Hampus toastade iklädd gigantisk blöja, spex på scenen, folk stod på bänkarna och skrek och battlade mellan institutionerna =) Efter det rejäl fest i tältet med grym Dj och sedan livespelning igen, tre fina utomhusbarer och mycket annat :) Torsdagen pallade jag inte festa mer, men jag var ändå knappt nykter sen Gardenpartyt :P

På fredagen var det Volleybollturnering mot SPIIK. Festandet inleddes vid 14-tiden. I sann laganda så höll jag mig borta från själva spelet och satt uppradad tillsammans med ett gäng Generaler, huvudfaddrar och bESStisar i brassestolar och drack öl och fotade lite =)

Galen kårkväll igen på lördagen, efter en mysig förfest hos Nil :)

Fortfarande relativt påverkad under större delen av söndagen, måndagen var jag faktiskt helt nykter (kors i taket :P) och på tisdagen var det kalasande igen :) Lite mys med vin hemma hos Carro, sen Kick-off på IKEA (nytt verksamhetsår, kul!!) med massa god mat, öppen bar, scen med lite presentationer och prisutdelningar, Marcus var grym Dj och vi rockade loss tillsammans med nya varuhuschefen :) Efterfest hemma hos Matilda, var hemma vid ungefär 2 på natten och hade föreläsning klockan 8 dagen efter. Mådde kanon under hela onsdagen, kan jag meddela, hahaha =P


Sådär, en väääääldigt lång summering av de senaste två veckorna. Eller, av de senaste två veckornas galenheter. Har haft massor med föreläsningar, seminarium, övningar och möten mitt i allt det där.

Kanske är ganska uppenbart nu varför jag inte hunnit blogga ;) Lovar massa bilder senare, hinner inte just nu..

Nu ska jag plugga. Sen fika. Sen dra till KARMA-kontoret och jobba lite.
Pusshej!

Följ på BlogLovin'

Hej!

Jag heter Emma, är 22 år och pluggar andra året på Marknadsföringsprogrammet på Handelshögskolan BBS i Kalmar. Är dessutom stolt IKEA:n! Jag är beroende av kaffe, gillar att rita och teckna, tycker att Lars Winnerbäck är underbar, diggar tidiga morgonpromenader med Rix MorronZoo i lurarna, ska bli civilekonom, har läst Fika 15hp (med högsta betyg), och bloggar om helt random saker. Enjoy!


Twitter Updates