Tillbaka till verkligheten

Nu är jag tillbaka i verkligheten efter en riktigt härlig långhelg på västkusten. Har jobbat hela dagen. Mitt första "riktiga" pass på leklandet Småland sen jag började jobba på Ikea för över ett år sedan. Har bara haft 30-minutare lite då och då förut.

Det var faktiskt riktigt kul! Lugnt och skönt att bara sitta och mysa med barnen och rita. Dock var det väldigt lite barn idag, dom flesta var nog smarta nog att åka till stranden en sån här dag! Dom dagar när det är 34 barn i leklandet är det nog mindre kul.

Långhelgen då. Massa underbar vardagslyx! Fantastiskt väder, supervarmt och strålande solsken hela dagarna. 4 timmar i skuggan under ett träd med en bra bok i en mysig park i torsdags när jag kom fram, sen god middag och kvällsmys med film. Var med Bianca på Vita Sand och badade på torsdagen, Malin och jag satte upp taklister i tre rum som de håller på och renoverar, snabbis till Ikea och handlade garderobsinredning för tio papp :P

På lördagen blev det sol, bad och glass vid Gårda Brygga istället. Massa krabbor och brännmaneter i havet, inte det man är van vid när man bor på östra sidan av Sverige, så det blev inget dopp för mig. Bra att kunna skylla på att man är lite små-skraj för krabborna när man kruka och tycker det är lite för kallt i vattnet :P Pressandet i solen fortsatte i en härlig deckstol på en 100 kvm altan i trädgården, sen lyxig grillmiddag med mat för ett helt regemente hemma hos Pelle o Lotta - till och med Jenny hade ledigt från Akuten och var med :) Jens däremot, var på svensexa hela lördagen så honom såg vi inte skymten av på över ett dygn! Sen blev det tjejkväll med riktig chick-flick, rödvin och godis! Yours truly somnade i soffan och snarkade i kapp med Bianca...

Söndagen inleddes med långfrukost ute på altanen, och fortsattes med ännu mer pressande i solen. Och ett halv-lamt försök att börja montera Ikea-inköpen.

Hemresan var mindre rolig. Man slutar aldrig fascineras över hur mycket SJ kan strula. 18:07 skulle tåget avgå från Göteborg Centralstation. Klockan 18:05 började spår-infirmationsskylten blinka NY TID 18:15. Klockan 10:10 blinkade NY TID 18:20. Klockan 18:15 ändrades det till NY TID 18:25. Var femte minut sköts avgångstiden fram till klockan var strax före 19:00... Var helt rabiat när tåget äntligen gick!

Tåget var dessutom nog från förra decenniet eller något. Hur gammalt och skruttigt som helst. På den tiden som det var modernt drogs det troligen av mammutar. Ingen AC. 30 grader varmt. Fem minuter efter avgång fanns det inte en enda syrepartikel i hela tåget. Barn som skrek, folk stank svett och den kalla läsken i serveringen tog slut innan vi ens nått Borås. Fullständigt horribla fyra timmar hem på tåget.... >:[

Världens längsta och tråkigaste inlägg. Får väl se det som typ 5 inlägg eller nåt, så väger det upp för bloggslarvet de senaste veckorna =P

Världens bästa arbetsplats!

Har precis varit på frukostmöte på Ikea. Vi är så himla duktiga på Ikea Kalmar. Det tycker typ hela Sverige! Vi ligger riktigt bra till vad gäller ALLT :) Det känns himla bra!

Vi fick lite inside-info angående en väldigt stor Ikea-händelse. Det är väldigt hemligt. Men jag är imponerad. Riktigt imponerad. Det kommer att hända ganska snart. Och det kommer att uppmärksammas i media. Alla i hela Sverige kommer att märka det, och få en liten del av kakan. Ååh, jag är så sugen på att bara säga vad det är!! Det är ju så himla bra!

Men - my lips are sealed! :)

Privileged

Det är säkert ingen som har missat att det var säsongstart för serien Privileged på Kanal5 tidigare ikväll. En serie helt i min smak :) Det hände sjukt mycket redan i första avsnittet, och man känner redan att man har koll på alla olika karaktärer.



Som vanligt kan jag inte vänta tills nästa avsnitt sänds på TV. Så nu ska jag se avsnitt två och tre också, innan jag somnar.

Såg nyss filmen Baksmällan, som hade biopremiär för ett par dagar sedan. Vet inte om jag tyckte den var så jättebra faktiskt. Mest konstig. Och det som hände var ganska osannolikt också.

Eller kanske inte, förresten. Det utspelar sig ju ändå i Las Vegas - såna händelser kanske är vardagsmat där. Kanske därav ordspråket "What happens in Vegas, stays in Vegas"?

Compact living - me want no more!

Att bo på futtiga 20 kvm i en studentkorridor är helt ok. Tills man börjar surfa på inrednings- och pysselbloggar och får miljoner idéer på hur man vill göra om, och hittar miljoner möbler och saker man vill ha. Det är riktigt, riktigt frustrerande!

Så jag har börjat titta efter ny lägenhet. Just nu tar det ca 3 minuter för mig att gå in till centralaste centrala Kalmar, vilket har gjort mig rätt så kräsen. Jag vill inte bo mer än max 5 minuter bort från centralaste centrala Kalmar. Då skulle det nog kännas som om jag bodde ute i buschen. Det begränsar ju valmöjligheterna ganska rejält, kan man säga. Om man inte vill hosta upp 600 000. Då finns det hur mycket som helst att välja på.

Nu ska jag gå och fortsätta intala mig själv att jag trivs i mitt studentrum.

Onsdag.

Var tvungen att kolla i almanackan för att se så det verkligen var onsdag. Tredje lediga dagen, och jag är redan helt veckovild. Inte ens tredje förresten, det är bara andra! Galet :)

Igår var det studentfirande. Var med Malin och festade. Vaknade härligt bakis i morse. Sjukt törstig. Sådär torr i munnen så tungan typ har torkat fast i gommen. Väldigt härlig känsla, verkligen.

Kom precis från gymmet, försöker käka lite nu. Har mjölksyra. Armen skakar när jag försöker lyfta en sked keso till munnen =P

Nu ska jag ner på stan med Erika och dricka kaffe :)

Nu är det officiellt :)

Yes box. Nu är jag officiellt den enda studenrepresentanten i Varumärkesgruppen för det nya Linnéuniversitetet! Jag ska föra 25 000 studenters talan. Snacka om ansvar :) Men vad kul det är sen!

Senaste igårkväll fick jag det senaste förslaget på annonstext till Linnéuniversitetets först annons. Stockholm Design Lab är det som jobbar med LNU:s logotyp, grafiska profil och annonser. Dom har gjort ett kanonjobb med logga och allt sånt, men copy verkar inte vara deras starkaste sida. Finns mycket kvar att jobba med i texterna...

Men ja, just det, ensam student kvar ja. Evelina flyttar från Kalmar och drar ut i arbetslivet efter en hel hög med starka insatser som studentrepresentant, orförande i Kåren och massa annat. Lycka till med allt, Evelina!

Nu ska jag ner på stan och köpa studentpresent. Malin tar studenten idag, GRATTIS GUMMAN! :)

Igen...

Jag är sugen på en ny layout. Igen.

Nu får jag ju snart ge mig... :P

Förresten så är jag klar med webbdesignkursen nu. Såhär blev sista uppgiften :)
http://edu.ikd.hik.se/students/linde9bku3emma/designa5/

Tusan.

Vilken klantmiss på straffen. Vilket gratismål. Vilken besvikelse.

Kalmarbrorsorna var bra på plan iaf . Kudos till Elm-brorsorna! :)

Landskamp. Nu gäller det.

Ikväll gäller det. Det har inte börjat bra. Källströms straff var inte vacker. Till och med jag kunde lista ut vart han tänkt sätta den bollen.



Jobbat massa timmar på Ikea idag. Mycket folk :) Var på Citygross och handlade med Therese efteråt, och fick lite goda nyheter. Eller, jag hoppas det blir goda nyheter. Hon kanske ska flytta in i min korridor :) Och en annan kille till, som också ska vara med i staben för Kalmar ESS i höst!

Håller tummarna för att dom flyttar in! Vore sjukt kul med lite nytt trevligt folk här som kan styra upp lite! =)

Nu är andra halvlek igång! B'bye! :)

I'm my own...

I'm my own retard. Den till höger på bilden, alltså.



Har varit en knepig dag. Vaknade tidigt, sjukt olikt mig.

Var på sjukhuset vid 11. 11:15 var jag en halv liter blod fattigare. Jag donerade blod, alltså.

Snabbt som fasen drog jag bort till högskolebiblioteket och träffade Evelina en stund. Evelina är ordförande för Kalmars studentkår. Riktigt trevlig tjej.

Träffade Adén och drack kaffe på stan. Hämtade min klänning som varit hos sömmerskan och blivit lagad.

Nu har jag precis druckit en kall öl med grabbsen i korridoren. Minus 0,5 liter blod och plus 0,5 liter starköl är ingen bra kombination. Hej hopp är små-lullig.

Nu ska jag glo på Berg flyttar in. Berg flyttar in hos Bert Karlsson ikväll. Honom har jag träffat. Rolig prick. Lite otrevlig.

Sneak-peak!

Jag tänkte bjuda på en liten sneak-peak av mitt slutprojekt i Grafisk Produktion...



Detta är kvällens arbete. Ett första utkast, kan man säga. Är ganska nöjd med min idé och med konceptet. Fortsättning följer i morgon. Ska fundera lite mer på konceptet och konkretisera. Skriva lite på målgrupp och spridningsgrad. Sen skapa folder, annons, offertförfrågan, budgetera och sånt. En hel grafisk produktion, helt enkelt. Superkul! =D

Har använt Google Sketchup igen. Hade gömt hur enkelt och sjukt roligt det är!

Hwang. Stephen Hwang.

Japp, så heter han. Stephen Hwang. Den enda rektorskandidaten till Linnéuniversitetet. Johan Sterte hoppade ju av. Så i princip är det väl helt klart.

Jag är helt insnöad på allt runt Linnéuniversitetet just nu. Försöker sätta mig in i allt som rör fusionsprocessen. Det är sjukt spännande och intressant!

Mr Hwang då. Det är tydligen en riktigt skärpt kille. Han har varit professor i fysik i nästan tio år. Bara det! Nu är han dekan och forskningsledare vid Karlstad universitet. Han har jobbat i två år i nobelpristagaren Steven Weinbergs forskningsgrupp vid University of Texas.

Och det fräsigaste av allt: Han har jobbat två år på forskningsanläggningen CERN i Genève i Schweiz. Har ni läst boken Änglar och Demoner, av Dan Brown? Brown skriver massa om antimateria som skapats vid CERN. Partikelacceleratorn som typ kunde betyda jordens undergång (iaf om man ska tror på media) ligger CERN också bakom. Hur coolt är det inte att nya rektorn jobbat där!? Jag är impad.

Han sysslar med elementarpartielfysik. Och nej, jag har inte heller någon aning om vad det är. Tydligen fokuserar hans forskning på superstärngteorin (nej, jag är inte insatt i det heller) - som verkar handla om att förstå de grundläggande principerna för universums utveckling sedan Big Bang. Hej-å-hå. Mr Hwang får Darwin att framstå som värsta neandertalaren. I alla fall i mina ögon.

Mr Hwang måste vara sjukt smart. Undrar hur man ska bete sig när man träffar honom? Jag kommer framstå som totalt hjärndöd i hans sällskap.

Jämfört med honom tror jag min IQ motsvarar min skostorlek, ungefär. Och jag har inte speciellt stora fötter.

Äntligen!

Hemtentan är klar! Äntligen äntligen äntligen! :) Bara en liten pytteuppgift kvar! (plus två andra kurser....)

I morse var'e personalmöte. Händer mycket i IKEA-huset i sommar. Ska bli roligt som tusan att jobba!

Är i valet och kvalet om jag ska ta sommarkurserna jag blivit antagen till eller inte. Jag har redan ca 25hp "för mycket" för att ha pluggat heltid i två år. Men kurserna verkar kul. Pengarna från CSN både behövs och inte. Vore skönt att bara jobba i sommar. Inte plugga. Åååååh va jobbigt!

Ikväll är det fest i korridoren, yey! :)

Äntligen har jag fått hela säsong 4 av Weeds också. Äntligen äntligen äntligen!

Yes!!

Det är äntligen ÖVER. Efter en 80-timmarsvecka och en nervös presentation av vår pitch inför klienten så är det äntligen ö-v-e-r! Och det gick bra :) Eller, det gick inte jättebra för gruppen, men det gick bra för mig! Fick massor med beröm för mitt grafiska jobb, lektorn och klienten berömde mig inför hela klassen, och fick massa beröm från klasskompisar på rasten efter presentationen. Hur kul som helst :D Känns bra att i alla fall jag har lyckats med min del av projektet, behöver inte ta åt mig av förlusten av BBS-awardet. Fick löfte om referens från en doktor i företagsekonomi, det var gårdagens vinstlott för mig :)

Trodde jag skulle få sovmorron. Nej då. Nu ska jag på personalmöte på Ikea. Frukost och sommaravstämning med mina goa co-workers :)

Följ på BlogLovin'

Hej!

Jag heter Emma, är 22 år och pluggar andra året på Marknadsföringsprogrammet på Handelshögskolan BBS i Kalmar. Är dessutom stolt IKEA:n! Jag är beroende av kaffe, gillar att rita och teckna, tycker att Lars Winnerbäck är underbar, diggar tidiga morgonpromenader med Rix MorronZoo i lurarna, ska bli civilekonom, har läst Fika 15hp (med högsta betyg), och bloggar om helt random saker. Enjoy!


Twitter Updates