Valborg

Äntligen är Valborg här! Har både längtat, och inte. Jag har tänkt att jag skulle bli klar med så mycket plugg som möjligt innan Valborg, för att verkligen kunna känna att jag ligger i fas och kan ha kul utan att ha dåligt samvete. Valborg kom lite väl fort, tycker jag. Men jag har ändå varit väldigt duktig, och egentligen behöver inget av detta vara klart förrän i slutet av maj.

Förra Valborg kunde jag inte fira alls. Någon snäll individ hade bokat tentan i Handelsrätt den 2:a maj. Två dagar efter Valborg alltså. Fira valborg = bakis hela 1:a maj = 1,5 tentapluggdag går bort = kuggad tenta. Jag och Johanna tog en en paus på en timma och gick och såg de sista lågorna av majbrasan i Kalmarsundsparken, och sen tog vi en endaste öl på Krögers uteservering. Trots en go öl, infravärme och goa filtar på uteserveringen, så var det inte direkt avslappnat. Men det blev ingen kuggad tenta i alla fall, det får det väl ändå vara värt :)

Nu är det bara tre stora uppgifter kvar, och ett par småuppgifter som jag ska fixa innan festandet börjar ikväll. Känns så himla bra! :)

Ikväll blir det fest med Anna, Mikael och Mats. Hemma hos någon kille som spelar i Kalmar FF, som Mikael känner. Jag hoppas vi hinner se någon mysig majbrasa också.

Vilket tråkigt inlägg det blev. Inte en endaste liten bild. Har inte blivit något fotograferat alls den senaste veckan, bara pluggpluggplugg. Så bjuder på en liten bild från förra sommaren. Liten Cornelia efter ett dopp i Kalmarsund vid Sandbergen på Öland.


Belöning!

Idag har jag träffat Malin och Philip. Philip är världens lilla charmtroll :) Han är snart fem månader, kan inte fatta hur fort tiden går! Vi har gått runt i Hansa City i nästan fem timmar idag. Ett besök på Ikea, såklart. Och så var vi och hälsade på min gamla klasskompis Erika som är chef på BurgerKing i Hansa City. Vi bokade in fika och öl på uteservering. Dock inte samtidigt. Corona och latte är nog ingen superbra kombination, om jag får gissa.

Jag tycker jag var riktigt duktig på gymmet igår. Fick en ganska fin kurva på Nikeplus, av 20 minuter cardio efter styrketräningen. (Okej, det är bara 2.1km, men efter ett styrketräningspass så är det fullt tillräckligt när man håller ~10km/h *förtydliga*). Och jag har dragit ner sjukt mycket på kolhydraterna, från och med igår. Fiberhavregröt på morronen, that's it. Ingen pasta, inget bröd, inget ris och inga potatisar. Käkar massor med grönsaker, frukt och kött istället. Och KESO. Mängder med Keso = massa protein = massa muskler. Yes sir. Satsar på 10 pound plus i både bicep och tricep i morron på gymmet :)

Nu till belöningen: sola! Ska iväg till Meddo och bara njuta i 20-25 minuter :)

Sen blir det plugg :( Typ 20 webbsidor som ska kodas. Snark. Men fick högsta betyg på förra sajten jag gjorde, så nu gäller det att vara riktigt noga och inte missa nåt. Då får jag VG i hela kursen! :)

Let me introduce you to...

... min nya kompis iPod Nano 4G :)



Under träningspass, promenader och joggingrundor får Nano även sällskap av mr Nike+ SportKit!

Jag har fortfarande inte fattat riktigt hur iTunes fungerar, och det är svårt att hitta favoritlåtarna. När dom ligger som mp3-or i datorn så vet man liksom i vilken mapp dom ligger, och ungefär vart i den mappen. Man känner liksom igen det som ligger runt. iTunes organiserar inte likadant som jag gör. iTunes är antaligen mer logisk. Men det är ändå snurrigt. Lät iTunes skicka över lite random låtar, shufflade en playlist. Mitten av april, och ungeär hälften av musiken på min iPod är julmusik. Tack, iTunes.

Nu är det nära!

Idag måste blommorna på det stora bigaråträdet utanför mitt fönster slå ut. Det bara måste! Jag har väntat jättelänge nu. Och knopparna är gigantiska, slår dom inte ut snart, så kommer dom att explodera i små moln av bigaråpollen. Kom precis in en liten humla genom mitt fönster, mysigt :) Dom låter så somrigt!



Jag sitter och pluggar som vanligt. Informationsarkitektur just nu. Och ja, det är lika tråkigt som det låter. Ska strax kila ner på stan också och göra ett efterlängtat inköp. Jag tror det blir en grön. Eller en blå. Eller jag vet inte. Jag hoppas att färgvalet är självklart när jag väl är där och ser dem irl istället för på webben.

Igår skickade jag iväg teckningen på fågeln till Bianca. Hoppas hon blir lika glad för den som hon blev för sköldpaddan :)

Kalmar FF vs. AIK

Ikväll är det säsongens första allsvenska match på Fredriksskans! ÄNTLIGEN, säger jag bara! Dock blir det inte något vrålande i hemmaklacken som det brukar bli, utan det blir huvudläktaren - rakt ovanför speakerbåset och värme i sitsen :) Ikväll har jag ett sånt här (YAY :D):



Har varit på Skälbygården med Cornelia och pappa idag. Mysigt och svinkallt! Cornelia var helvild och hade jätteroligt :) Efter två timmar fick vi bära henne skrikandes och sparknades från lekplatsen. Jag trodde jag skulle frysa ihjäl dock - det blåste iskallt och jag var smart nog att lämna jackan i bilen. Hej Förkylning! :)

Påsk!

Här kommer lite bilder från helgens påskpyssel. Två ägg som är redo att målas :)


Det här ägget ska Cornelia få såklart :) Öppnade upp botten, hälde ut innehållet och sköljde typ femton gånger, och nu är det fyllt med en massa små mini-smarties :) Lite meck med att maskera ut små hjärtan, men det gick med bokplast och en stans.


Mindre roligt pyssel, minst sagt. Men sjukt nödvändigt. Har sorterat alla viktiga papper som legat överallt. Såhär tjock blev pärmen när jag var klar. Det tog sin lilla tid!


Idag har jag jobbat! Fullt ös på Ikea, hur kul som helst! Påskgodis fick vi också :) Igår kväll/natt gjorde jag klart webbsidan som det var deadline på, så himla skönt att vara klar! Den blev riktigt ful, haha! Dock inte riktigt mitt fel. Skit in - skit ut, som min medialärare i gymnasiet sa. Förutsättningarna var ju inte dom bästa, med det referensmaterialet man fick...

Nu blir det lite TV-spel och rödvin!

Effektivt ineffektiv?

Idag har jag haft någon konstig "kombinationsdag". Jag har varit jätteseg och trött, och superenergisk på samma gång.

Studsade upp ur sängen vid ungefär 7:30 i morse, drog på en mössa och stack ut i solskenet. Sprang/joggade större delen av promenaden. Soligt och fint, hur härligt som helst. Kom hem och käkade frukost, och sen var jag hur trött som helst! Kunde inte hålla mig vaken, sov två timmar runt lunch. Fortsatte att vara jätteseg, tills jag gick till Nautilus.

En timma boxning-gruppträning (gruppträning är egentligen inte alls min grej), men det var jättekul! Och sjukt jobbigt. Framåt slutet var jag helt yr, såg mest svarta fläckar och trodde jag skulle spy vilken sekund som helst. Men det gick bra, jag körde på stenhårt =) När vi kommit tillbaka till omklädningsrummet hade jag återhämtat mig. Och var sugen på att träna mer! Helena tyckte jag var helknäpp och gick hem :) Jag stack in på gymmet och tänkte ta 20-minuters threadmill-workout, men alla var upptagna så körde lite maskiner istället. Slutade med att jag körde alla maskiner jag har i mitt schema, innan threadmillen... 25 minuter på rullbandet, helt underbart!

Det jag har presterat idag är alltså: en timma promenad/löpning, frukost, lååååång powernap, en timma boxning, 35 minuter styrketräning och 25 minuter löpning till.

Jag har pluggat noll. Inte lagat varken lunch eller middag. Riktigt effektiv, men ändå inte.

I morgon måste jag plugga! Nu kan jag inte skjuta på det längre, börjar bli krisigt faktiskt! Lite chokladägg från Tokige Ture, lite Winnerbäck i högtalarna och massa kaffe, så ska det nog gå hur bra som helst :) Vore kul att gå och gymma lite, har fått hem mina nya träningshandskar från Better Bodies som jag vill prova! Vissa maskiner gör jätteont i händerna när man måste ta i, svider i handflatorna efteråt och börjar få väldigt fräscha valkar... Not hot. Jag hoppas på att träningshandskarna fungerar!

Läggdags, ungefär varenda muskel i kroppen skriker av såndär härlig gjort-något-bra-trötthet :)

Smart/Not Smart

Alright, nu tycker jag att jag är ganska klar med den här teckningen. Såhär blev den lilla fågeln till slut:


Såhär ser den ut efter lite halvslarvig färgläggning i PhotoShop:


Vad tycks?

Gjorde nyss ett test med sjukt överraskande resultat. Jag är typ smart! 126 i IQ :) Medel i Sverige är 100; enligt SCB finns det 9 263 872 personer i Sverige, och jag är tyligen smartare än 95 % av dom. Okej, jag veeeet att IQ-test på nätet inte är direkt tillförlitliga, men det känns ändå rätt OK att det är Illustrerad Vetenskap som har skapat testet och baserat det på WAIS-III :) (ja, jag gör allt annat än att plugga! umgicks till å med lite med mina grannar förut i eftermiddag, viva la korridor - dom började supa vid 11 på förmiddagen och var rätt dragna vid 4-tiden på eftermiddagen :P)

Nu ska jag faktiskt sätta igång och göra klart Business-Writing uppgiften som Helena och jag påbörjade igår. Eller, Helena gjorde klart sin, jag slösurfade mest. Smart? Not smart.

Sunday - where's the sun??


Solig lördag!

Idag har varit en riktigt bra dag! Sovmorgon, till att börja med. Sen tog jag en lång promenad, först till Ikea, sen till NetOnNet och sen hem. Sen direkt vidare till vallgraven vid Kalmar Slott. Ett gäng timmar i solen med kubb och öl. Seriöst så måste hälften av Kalmars studenter ha varit där. Det såg ut som ett festival-camp. Folk grillade, spelade kubb, sparade fotboll, kastade frisbee.... Och alla drack öl, utan undantag. Awesome! =D

Var på Ikea och rapporterade veckans "ihopsamlade" steg. Har ju varit stegtävling ju, och jag har varit hur inställd som helst på att vinna! Veckans rekord tog jag i onsdags, 22508 steg :) Har dessutom blivit 18902, 21822, 19106 och 21471, dvs sammanlagt 103809 steg. Sjukt bra :D Har fått lära mig idag att det är hälsosamt att gå ungefär 10 000 steg om dagen, och att det man i genomsnitt går per dygn ligger en bit under det oftast. Gud vad duktig jag har varit! :)

Skulle egentligen ha hängt med Helena och hennes pojkvän och grillat ikväll, men bestämde mig för att stanna hemma och kurera halsen. Eftersom jag har klätt mig som en idiot hela dagen (precis som alla andra vårar) och har frusit en hel del från och till, så har jag fått ont i halsen. Ikväll har jag hinkat massa hett the med honung i. Vill verkligen inte bli sjuk! Har massa plugg, vill kunna träna, och dessutom så vill jag inte sitta inne och nysa å hosta med förkylning en hel vecka istället för att njuta av våren!

Skippar en hel fest för att jag känner mig pytteliiiite krasslig. Vuxenpoäng? Vuxenpoäng! (Och verkligen inte likt mig).

Nu ska jag sova, för jag är supersugen på att gå upp tidigt i morron. Tokigt förälskad i mina långa promenader/joggingturer i morronsolen :)

Booyah!

"Du är doften av viol, du är restskatten ifrån fjol..."

Som lovat, ett par bilder från i onsdags. Bra? Njah, inte direkt. Vår-iga? I think so :)





Idag har jag deklarerat. Lika kul som alltid. Deklarerat på nätet, pengar innan midsommar - tackar så mycket :) Får tillbaka ca 3500 kr, kan nog säkert göra plats på kontot för dom pengarna. Iofs kan Skatteverket skicka mig ett par Nike-joggingskor, Nike+ Sport Kit att stoppa i dojan och (såklart) en iPod Nano, direkt. Varför ta omvägen förbi banken, liksom? iPod Touch skulle ju också fungera, men det känns inte som om det är ngt jag vill ha i fickan när jag är ute och springer eller går. Stor, tung, känslig och dyr. Verkar osmart. (Det slutar säkert med att jag köper en sån ändå, bara för att den är såå mkt coolare!).

Drömmen om det perfekta Irland

Stina och jag har inte bara diskussioner om Strumpeland. Nu har det gått vidare till pysslingar också. En bild på Facebook på mig och Stina, mitt inne i Amsterdam, sittandes i en gigantisk gul toffla. Sådär äckligt klyschig semesterbild. En suggestiv kommentar, och vi är igång....

Lina: Snacka om Nils Karlsson pyssling ;P

Emma: Nej, jag är ganska säker på att det nog inte var hans toffla ;P

Stina: va inte han liten?

Emma: Jo, det är därför jag är lite tveksam till om det verkligen är hans toffla ;)

Stina: ja jag menar väl de! fast Lina måste ju menat att vi va pysslingar? haha va skoj å va en pyssling :D (Stina förstod inte riktigt min ironi...)

Emma: Du är en pyssling. En pyssling med afro, dessutom ;) (Stina har afro på sin profilbild, foto från 80-talsfest)

Stina: afro är fint och bra :)

Emma: Pysslingarna måste ha varit sjukt coola på 80-talet!

Stina: jaja de va så jäkla inne, med eller utan afro, va man inte pyssling va man ingen alls!

Emma: Helt rätt! Tänk en pyssling som genomför ett sånt där vackert svanhopp som ni gjorde i filmen, hur coolt måste inte det ha varit?! (Svanhopp i afro, film från 80-talsfest. Helt klart sevärd! Ger 5 Emma av 5 möjliga.)

Stina: megacoolt, om ja får spekulera. tror dock de gjorde lite mer avancerade grejer än svanhopp eller alt. mycket avancerade svanhopp. tänk va kul de hade, pysslingarna på 80-talet, man blir ju lite avis!

Emma: Nu är jag inte så insatt i vad de holländska pysslingarna gjorde på 80-talet, men de irländska var riktiga hejare på att dricka öl har jag hört. The Drunken Leprechaun Club. Vill minnas att det fanns ganska omfattande kapitel om detta i historieböckerna. För att inte tala om NE - dom har ett helt band dedikerat. Öl och svanhopp. Fin kombination.

Stina: Jag tror det där med ölen gäller för alla pysslingar över hela världen, eller ja iaf europa. De kalasade rätt friskt, men så arbetade de ju hårt också så de var värda sin öl vid veckans slut. Skulle säga att öl med vadsomhelst är en fin kombination :)

Emma: Sant, väldigt sant. Vill minnas att det var dom som drev alla sniglar från Irland? Efter det ett sånt tidskrävande arbete förtjänar ju vem som helst en liten break vid regnbågen och en kall öl. Ev är det St Patrick som ska ha creds för det arbetet, men jag har en känsla av att han och pysslingarna var rätt tajta. Kan ev ha varit ormar, och inte sniglar.
Hursomhelst så tror jag att valla sniglar är ungefär lika stimulerande som business-writing.


Stina: Jag tror det var sniglar då ormar hade blivit för svårt till och med för pysslingarna. Inte konstigt att de blev så bra på svanhopp när de hade ett så understimulerande jobb som att valla sniglar. Vad skulle de annars sysselsätta sig med? Jo och de kan nog vara lika stimulerande som att plugga international business law också :p

Emma: Något måste de ju underhålla sig med. Trots svanhopp så måste deras uthållighet vara exeptionellt bra. Det kan inte vara tobak dom har i sina pipor, dom där pysslingarna. Irland låter som ett bra land. Orm och snigelfritt, öl, pipa och regnbåge. Där skulle man nog trivas. Tror jag ska bli pyssling i mitt nästa liv.

Stina: Ja vilka övermänniskor de är, tror de liksom har de i sig, i generna. Starka och uthålliga. Ja Irland är nog inte helt tokigt, tänk att bo där och vara pyssling, då leker livet!

Emma: Precis. Om man betalar inträdesavgiften till The Drunken Leprechaun Club redan nu, så borde man ha ganska stor chans va? Det borde vi satsa på!

1:a april

Första april idag då. Eller, igår är det ju faktiskt nu. Jag blev faktiskt inte lurad, känns bra. Blev däremot rejält lurad på jobbet i helgen, Mikaela satte dit mig ordentligt. Trodde jag skulle få hjärtinfarkt eller nåt. Så duktig var hon! :)

Bloggandet har hamnat lite efter nu känns det som. Jobbade hela helgen, sjukt mycket kunder när det är lönehelg ju! Fast Ikea är ju faktiskt roligast när det är lönehelg :) Säljer maaaasssoooor!! I måndags började jag dessutom ännu en kurs, nummer 5.. Event Management. Men jag har bestämt mig för att inte gå den. Den hade säkert kunnat vara jätterolig och intressant, men jag tyckte att den var lite för mycket inriktad på turism så bestämde mig för att strunta i den och fokusera på dom andra 4 kurserna jag läser istället. Håller dock tummarna för en restplats på Consumer Behaviour-kursen. Fattar inte att jag inte valde den direkt, var ju platsgaranti när vi sökte för tusan :P

Igår drog jag och Anna ett stenhårt pass på gymmet. Sen promenerade jag ca 22 000 steg också. Stegräknar tävling på jobbet. Är helt inställd på att Kassa-teamet ska vinna :P

Det har varit så sjukt härligt väder idag! Strålande sol och varmt :) Adén och jag satt i solen mot väggen vid Baronen ut mot hamnen och drack kaffe och solade i nästan två timmar. Som det ser ut nu så har jag redan lagt grunden till en "bonn-bränna". Känns ju bra. Tänk att jag lyckas med sånt varje år. Är rätt imponerad själv :P

Sen tog jag en liten promenad. En liiiiten, liiiiiiiten promenad. 1,3 mil bara. Bara, var ordet. Gick hemma från Esplanaden ända ut till Mamma. Helgalet. Gick dessutom vilse en liten bit också. Var tvungen att ha bedövningssalva under fötterna när jag kom fram, gjorde så sjukt ont! Hade iaf kameran med mig, så tog lite bilder. Ingen aning om ifall det blev ngt bra, har inte fört över och kollade inte ens på displayen i kameran. Blir'e nåt bra så postar jag kanske i morron :)

Har förresten varit hos Anna och druckit lite vin ikväll också. Trevligt :)

Nu är jag astrött, och mina ben värker. Gonatt!

Följ på BlogLovin'

Hej!

Jag heter Emma, är 22 år och pluggar andra året på Marknadsföringsprogrammet på Handelshögskolan BBS i Kalmar. Är dessutom stolt IKEA:n! Jag är beroende av kaffe, gillar att rita och teckna, tycker att Lars Winnerbäck är underbar, diggar tidiga morgonpromenader med Rix MorronZoo i lurarna, ska bli civilekonom, har läst Fika 15hp (med högsta betyg), och bloggar om helt random saker. Enjoy!


Twitter Updates