Earth-Hour starts now.

Ikväll är det två saker som gäller.

Nummer ett är såklart fotbollsmatchen. Rasmus Elm är i startelvan i matchen Sverige - Portugal. Måste ses!

Earth Hour är det också. Lights out. Risken finns att jag somnar under Earth Hour. Vilket nästan vore som en döds-synd, för då missar jag fotbollsmatchen. Big no-no.

Sjukt bra dag på jobbet idag. Min chef ville att jag skulle få låneförhöjning. Tackar och bugar. Fick även löfte om förlängt kontrakt samt sommarjobb (det visste jag iofs redan, men nu är det spikat med NYA varuhus-chefen också!). Gotta love Ikea :D

Summa sumarum: Bra dag!

Men är sliten... Som Stina sa: "Du börjar bli till åren Emma... Du är ju inte direkt purfärsk längre" Tack, liksom. Jag fyller 23. Stina är snart 25. HA. Fast just nu känner jag mig riktigt gammal... Och sliten!

Vårshopping

Idag har jag shoppat vårskor. Såhär ser dom ut. Lite preppy-stil. Gillar preppy :)

Earth Hour-mjölk

Först trodde jag det blivit något galet med trycken hos Arla. Svart möjlkpaket, liksom. Fast efter ungefär en halv sekund såg jag strömbrytaren mitt på paketet som inte heller riktigt hörde hemma, och DÅ fattade jag... Earth Hour, ju!


Arla har tillverkat 15 miljoner "nedsläckta" paket och 2393 städer i 83 länder har anmält sig!

Earth Hour är en manifestation för klimatet som på något sätt ska påverka "dom som bestämmer" vid FN:s klimatmöte i Köpenhamn så att dom ska fatta dom beslut som behövs. Här kan man anmäla sig till Earth Hour!

En så enkel grej för att de ska inse hur många som bryr sig. Bara att släcka ner en timma.

Jag gissar på babyboom runt nästa årsskifte.... :P

Tävling!


Sjukt fina saker, är såklart med och tävlar! Här kan man tävla, ända till den sista mars.

Fingers crossed!

Ystad - Haparanda

Herr Fylking och herr Aschberg verkar vara i metropolet Ålem nu. Fylking verkar i alla fall inte ha några problem med att underhålla sig själv och resten av Sverige därifrån genom bloggen - verkar dock inte finnas något roligare än stenmurar, busshållsplatsskyltar och soptunnor uppe i Ålem. Not surprised.

I lördags var dom i alla fall i Kalmar, såhär trevlig liten friluftsstudio hade dom mitt på Larmtorget i lördagskväll :)


Idag är det sviiiinkallt, och det är punktering på min cykel igen. Lycka!

Ska käka guava och plugga nu. Later!

Seeeeeeger!!





Såhär soligt och fint var det igår på Fredriksskans när Kalmar FF slog IFK Göteborg i finalen i SuperCupen och tog hem guldet :D Tobbe och jag var och kollade, placerade i hemmaklacken som vanligt! Sen gick vi vidare till O'Leary's och firade med en öl och ett par matcher foosball. Sjukt trevlig kväll! :D

Vårdagjämning

Idag är det visst vårdagjämning, enligt min kalender. Har aldrig riktigt fattat vad det innebär, och varför det måste stå med i typ varenda kalender och almanacka som finns... Så googlade lite!

Vårdagjämning inträffar tydligen när solskivans (skiva? jag trodde solen var rund...?) centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, dvs himmelsekvatorn. Just den punkten när passagen sker kallas vårdagjämnin. Tydligen är det inte en hel dag, utan bara ett liiiiiiitet fnuttit ögonblick. I år är det tydligen kl 11:44.

Jag har alltid trott att det innebär att dag och natt är exakt lika långa (känns som en mer spännande sak att sätta i almanackan), men så är det tydligen inte... Det är visst ngt dygn tidigare. När dag och natt är lika långa, beror det på ljusets böjning i atmosfären - ngt som kallas refraktion, som gör att solen kan lysa på lite mer än halva jorden på en gång.

Man lär sig något nytt varje dag. Vårdagjämning var dock inte så spännande som jag trott... Man kan ju tycka att det borde innebära att det officiellt är vår?

I morgon är det internationella SÖMNDAGEN! Det känns bra mycket viktigare än vårdagjämning. Jag ska fira. Eller, sova rättare sagt! :)

Hyperaktivitet!

Idag har jag varit på utbildning på jobbet :) Har fått lära mig MAP:a (medvetande, andning, puls), SSL (stabilt sidoläge), HRL (hjärt- och lungräddning) plus Heimlich-manövern... Allt x2! En variant av allt för spädbarn upp till ett år, en annan variant av allt för barn över ett år. Supernyttigt, och djävligt skrämmande om man måste göra det på riktigt ngn gång! Men ändå sjukt lärorikt, som sagt! Skiljer sig en hel del från vuxna, faktiskt.

Helt sjukt att jag inte tagit mig tid att gå en sån här utbildning tidigare. Man borde fasen ta sig tid att lära sig att rädda liv. Faktiskt.

Igår, ja... Det var galet på riktigt. Upp vid 06:30, på med kläderna och direkt till gymmet. Stenhårt träningspass (var som gelé när jag kom ut), och hann med 15 minuter löpning på bandet efter gympasset också... Hem och dumpa träningsskorna, ner till centralstationen och möta syrran vid tåget, sen lååååångpromenad på ca 1,5 timma. SEN frukost, haha! Sen gick vi på stan i sjukt många timmar. Jag hade sår på fötterna igårkväll, inte helt konstigt kanske :P Har inte orkat göra nånting idag knappt!

Småshoppade lite i alla fall. Mest på BodyShop. Där vill jag ha typ ALLT! Saknar verkligen att Hallondoft-serien inte finns i Sverige. Köpte body butter hallon i Amsterdam, heeeeelt underbar! :)

Ska plugga Business Writing nu, adios!

Lat-dag!

Sjukt go lat-dag idag! Fast det var inte riktigt meningen. Larmet vid 06:30 i morse har jag inte ens hört, vaknade av mig själv tre timmar efter... Superdupergröt till frulle, snabbdusch och sen en trevlig fika på Nilssons med Herr Adén  :)

Jag har världens värsta träningsvärk! I torsdags var jag och Anna på gymmet, och jag har fortfarande träningsvärk! Bättrade säkert på den under helgen iofs... Var uppe hos farmor på norra Öland tillsammans med hela kusingänget från västkusten och hade hur mysigt som helst - bortsett från alla timmar vedhuggning!! Kånkade runt på stockar och staplade ved hur länge som helst, och det gjorde ju inte träningsvärken bättre direkt :P

På tal om gymmet, så ska jag träffa min PT i morron. Jag är tydligen onormalt stark, speciellt i benen... Jag klarar 235 lbs benpress, vilket är väldigt mkt för tjejer. Och det är dessutom EFTER att jag kört 140 lbs benspark, plus 145 lbs curl. Tror det är dags för lite fria vikter istället för maskiner, eller i alla fall mer punkt-träning istället för att köra så hårt på stora muskelgrupper :)

Har precis bakat bröd också, hur gott och nyttigt som helst!

Ska dricka the, käka nybakat och jobba med lite typografi nu!


WIP-pippi 2

En till work-in-progress-bild på fågeln.

Börjar bli ganska klar nu, lite finslip kvar bara, sen är jag nog ganska nöjd :)


Och nu var det läggdags! Bara 5 timmar tills jag ska vara på väg ut genom dörren på morronpromenad. Planering, planering...

Litet projekt i Digital Bild..

Roligast uppgiften hittills i Digital Bild-kursen! Uppgiften var att skapa en stillbildsvinjett till valfritt TV-program, fiktivt eller riktigt. Gjorde en till Bolibompa med massa galna färger. Alltid så kul att skapa saker där det är lite extra "tillåtet" med massa olika färger. Är hyfsat nöjd med resultatet i alla fall, och jag fick högsta betyg med! :D

Har skapat den med hjälp av Illustrator, lite penslar jag skapat själv samt tiotusentrehundraåttioelva lager...


(väääldigt liten och beskuren bild, originalet är i gigantiskt HD-format)

Stjärnan på is


Isprinsessan

Idag är det extra tråkigt här, helt grått ute. Plugget går supersegt och jag saknar en bok som jag tror att jag måste ha för att göra klart den här uppgiften jag pysslar med. Skickade precis iväg ett SMS till Holland för att kolla hur läget är där nere - roligare än här hoppas jag! Ska strax iväg på en promenad med Anna, blir nog Slottsparken, Kalmarsundsparken och vidare mot Stensö :)

Cornelia hade skridskor-debut igår. Hon var faktiskt ganska duktig, men hon var trött redan när vi kom till ishallen, så det var bara roligt till och från... :P Hon hade himla fin teknik. Jag åkte bakom, dubbelvikt över henne och höll upp henne. Ganska jobbigt. Ännu jobbigare när Cornelia tyckte att det blev lite svårt att hålla balansen - då lyfte hon helt enkelt upp benen så jag höll hela hennes tyngd. Som sagt, fin teknik, en riktig isprinsessa, haha :) Har rejäl träningsvärk i ryggen idag, men det är det värt, för det var så himla mysigt :D

WIP-pippi

En liten work in progress-pippi. Såhär långt hann jag igår. Många många timmar kvar innan denna är färdig =)


(Ursäkta dålig bildkvalitet, mobilkameran är inte så bra)

Ska strax kila ner på stan med mamma och Cornelia. Lite fika och småshopping. Upptäckte att jag har nästan 6000 kr kvar på kontot den här månaden - wiih! Ska "små-spendera" lite har jag tänkt. Jag ska i alla fall äntligen köpa en sånhär som jag har kikat på länge. Intalar mig själv att jag kommer dricka mer vatten om jag har en bra och tjusig vattenflaska. Får väl se hur det går med det... :)

Planerings-pro

Jag är väldigt bra på att planera. Not. Igår var tanken att jag skulle rita klart en teckning till Bianca. Planen var att plugget skulle vara klart och inskickat 21:00. Ungefär 01:45 var det gjort. Tidsplanen sprack ganska rejält, hann varken rita eller se Cityakuten.

Delar med mig av en inscannad bild av en teckning jag gjorde till Bianca strax efter nyår istället. En sömnig liten sköldpadda :)


Idag skulle jag, Johanna och Magdalena till högskolebiblioteket och plugga lite webbdesign. Biblioteket var stängt. Så sent som igår eftermiddag läste jag mail där det stod att biblioteket skulle vara stängt 3-4 mars pga KARMA-mässan. Det registrerade inte riktigt, om man säger så.

"Long-term planning with a porpose is the name of the game. Want to make a Swede panic? Suggest a spontaneous, sudden, free half-hour walk without any specific destination. Swedes don't like to waste time, they like to spend it and manage it. They like to be in time and on time. They like to hinna, a word which means to organise things so that they have enough time to do something properly. The Swedish concept of a personal failure can be expressed with the words jag hann inte - 'I didn't organise my time well enough to do things properly'."
Citat från boken In the Secret Garden of SwEden av Colin Moon. Kände mig rätt träffad när jag läste det första gången. Gäller nästan hela boken, förresten. Läsvärd!

Följ på BlogLovin'

Hej!

Jag heter Emma, är 22 år och pluggar andra året på Marknadsföringsprogrammet på Handelshögskolan BBS i Kalmar. Är dessutom stolt IKEA:n! Jag är beroende av kaffe, gillar att rita och teckna, tycker att Lars Winnerbäck är underbar, diggar tidiga morgonpromenader med Rix MorronZoo i lurarna, ska bli civilekonom, har läst Fika 15hp (med högsta betyg), och bloggar om helt random saker. Enjoy!


Twitter Updates