Vårtecken



I morse blev det morgonpromenad, och såhär fint var det i Slottsparken vid 07:45. Kändes vårigt, trots att det var svinkallt.

Det är väldigt öde i Kalmar innan 10:00, mötte bara ett par gamla rynkiga tanter i sånadär typiska grå-beiga tantjackor (som säkert var sjukt moderna när dom köptes för 30 år sen) med röda mössor. Varför ska tanter envisas med röda mössor?

Ett annat tydligt vårtecken är alla 50-årskrisande gubbar som börjat infria nyårslöftena och är ute och joggar i alldeles för tajta byxor med alldeles för mycket slapp hud under....


Dags för dusch nu, sen dags för jobb. Beräknat peak-dag på Ikea idag men det är ju såååå fint väder! Kan inte folk vara ute i det fina vädret, och spara på lönen till nästa helg när jag inte jobbar?

IKEA - here I come :)

Blivande civilekonomens bravader

CSN-gudarna har stabiliserat bankkontot idag. Tack tack.

Känslan av att vara rik är ingenting för mig. Har redan investerat (?) i ett par nya mjukisbyxor. Låter väl rätt vettigt. Mjukisbyxor från GANT. Låter mindre vettigt.

Råkade även bli en tröja av samma märke.

Vatten och nudlar resten av månaden. Tur att det bara är 30 dagar till nästa studiemedel...

Drömmar om allmänbildning

Jag har varit på bokrean tre år nu. Idag var tredje gången. Jag har fyndat två böcker. Jag har fortfarande en trave böcker som ligger nere i källaren sen förra årets bokrea. Dom är inte lästa. Har även en trave böcker från bokrean året innan. Inte lästa dom heller.

Tanken från början var att jag skulle börja läsa mer böcker. Kontinuerlig konsumtion innebär (enligt typ hela samhället) allmänbildning. Så jag köpte ett gäng med noga utvalda böcker. Dom lästes aldrig. Året efter tänkte jag, att jag ska köpa nya böcker - och dom ska jag bannemig läsa! Sen kommer jag läsa dom böckerna jag köpte året innan också, av bara farten. Dom nya böckerna lästes aldrig, inte dom gamla heller.

Tanken i år är ungefär den samma. Men nu har jag lite mer press på mig. Jag har två årsskörder att ta mig igenom.

Dock köpte jag bara två böcker i år. Tack CSN för möjligheten (tvånget?) att begränsa bokinköpen.


Uppdatering från gårdagens Twitter-projekt: Twitter var kul under gårdagen. Idag var det redan bortglömt. Väl spenderade pluggtimmar :)

På rymmen från arktransporter, tryckplåtsframställning och punktdeformering

Efter en soft vecka i Holland hos Stina så ligger jag lite efter med plugget. Men bara lite. Liiiite liiite lite... Okej, jag har knappt börjat plugga den här terminen.

Men nu har jag börjat.

Eller ja, nästan börjat. Plugga brukar medföra att jag, antagligen helt undermedvetet, kommer på tusen andra saker att göra, s.k. "ska bara"-saker.

Jag kom på att jag inte har bloggat på ungefär två månader. Shame on me. (ärligt talat: i don't really give a damn). Jag har skaffat Twitter. Beslutade att jag behövde någon typ av app för att använda Twitter. Twitterprojektet tog ca två pluggtimmar. Tre timmar "viktiga" program på tv. Lagade "riktig" middag - man får ju passa på när man är "ledig". Har diskat tre gånger idag. Nytt rekord.

Ungefär 6 timmar har jag läst. Varav hälften var en BRA bok istället för kurslitteratur, men det är bara en liten detalj.

Men who can blame me, really? Hur intressant är prepress och annan industriell produktion? Nä, just det.

De senaste trettio minuterna har spenderats med att fundera över hur det kommer sig att man alltid har så mycket annat att göra när man egentligen borde plugga. Tror finns ett samband - aktivitet i hjärnans ynka få plugg-partiklar verkar dessvärre dra med sig aktivitet i den betydligt större undanflykts-loben.

Följ på BlogLovin'

Hej!

Jag heter Emma, är 22 år och pluggar andra året på Marknadsföringsprogrammet på Handelshögskolan BBS i Kalmar. Är dessutom stolt IKEA:n! Jag är beroende av kaffe, gillar att rita och teckna, tycker att Lars Winnerbäck är underbar, diggar tidiga morgonpromenader med Rix MorronZoo i lurarna, ska bli civilekonom, har läst Fika 15hp (med högsta betyg), och bloggar om helt random saker. Enjoy!


Twitter Updates